Oudot jutut,  Yhteiskunta

Aikansa kutakin

En muista vuotta, mutta aikaa lienee kulunut yli viisi vuosikymmentä siitä, kun muistan pikkupoikien keskuuteen levinneen huhun maailmanlopusta. Eli elettiin ajankohtaa joskus 1950- ja -60- lukujen taitteessa. Sekään ei ole jäänyt mieleen, kenen toimesta moista tietoa levitettiin, mutta eipä liene kovin kaukaa haettua, että joku uskonlahko oli asialla.
  Ei ole tullut lasketuksi, kuinka monta maailmanloppua tuon ensimmäisen, muistiin jääneen kokemuksen jälkeen, olisi pitänyt tellustamme kohdata. Melkoinen määrä niitä joka tapauksessa on ollut. Edellinen, suurempaa julkisuutta saaneen maailmanlopun piti tapahtua vuosituhannen vaihteessa. 2000 kun taisi jonkun tai joidenkin mielestä olla sopivasti pyöreä luku, johon maailmanlopun maalailu sopi kuin nyrkki silmään.
 

Ehkä sen jälkeenkin joitain vaatimattomampia maailmanloppuja on ennustettu, mutta tämän kirjoittajan aistimiin asti ne profetiat eivät ole yltäneet. Vasta tämän vuoden aikana on, jopa maailmaan mittakaavassa, alettu puhua päivänmäärästä 21.12.2012. Se siis olisi H-hetki, jolloin maailmalopun seuraavan kerran pitäisi olla jälleen ajankohtainen. Tällä kertaa maailmanlopun enteet ovat tiettävästi ”löytyneet” tai ainakin tulkittu löytyneeksi muinaisten maya-intiaanien kalentereista, joiden ajanlaskun väitetään päättyvän juuri tuohon mainittuun päivänmäärään.
 

Kuten todettu, maailmanlopun maalarit ovat löytyneet useimmiten uskonnollisista piireistä, jotka Raamatun teksteistä ovat olleet löytävinään maailmanlopun merkkejä ja muita ennustuksia. Sodat ovat nähty usein maailmantuhon varmimpina ennusmerkkeinä ja muutkin Raamatusta löytyvät lopun ajan vitsaukset on aina osattu profetioina yhdistää odotettavissa oleviin, kulloisiinkin maailmanloppuihin, joita siis ilmestyy ihmiskunnan agendalle säännöllisin väliajoin. Antikristuksen piirteitä ovat uskonveljet ja – sisaret löytäneet vuorollaan kutakuinkin kaikista diktaattorin elkeisiin sortuneista valtiomiehistä.
 

 Lienee selvää, että joku moisista maailmanlopun maalailuista ja ennustamisista hyötyy – tavalla tai toisella. Aina jotkut ovat höynäytettävissä ja joku näiden kustannuksella aina nettoaa. Jopa valtavia summia saattaa vaihtaa, maailmanloppua odotellessa ja siihen valmistautuessa, omistajaa.
 

Poikkeuksena aiempiin maailmanloppuihin, joita joidenkin toimesta lienee odotettu aivan ”viimeiseen” kellonlyöntiin, nyt ovat asioista perillä olevat tahot ja asiantuntijapiirit ilmoittaneet, että mitään maailmanloppua ei olekaan tulossa. Maya-intiaanien kalenterin päättyminen ei siis tarkoitakaan maailmanloppua, vaan on maailman synnyn merkkipäivä. Eli vapaasti tulkiten kysymyksessä olisikin maailmanlopun sijasta jopa maailman uusi alku. Uskokoon ken tahtoo. Ennustuksia joka tapauksessa.

Comments Off on Aikansa kutakin