*LAINAUKSET

Vuosi 2004

2.1.2004
Mikä on se logiikka, jonka mukaan säästäessään alennusmyynneissä puhdasta rahaa suomalaiset tulevat samalla tuhlanneeksi kymmeniä miljoonia euroja.
15.1.2004
Kaikkien suomalaisten, mutta erityisesti vallan huipulla olevien on syytä muistaa, että ihmiset Suomessa eivät ole alamaisia, vaan kansalaisia. Ihmiset ovat syntyneet tasa-arvoisiksi, myös pääministerit.
22.1.2004
Nyt poliisille esitetään oikeutta telekuuntelun, televalvonnan ja teknisen tarkkailun laajentamista koskemaan myös terroritoiminnan ja terrorihyökkäyksen suunnittelua. Näyttäisi amerikkalaisten potema vainoharhaisuus sairautena olevan varsin tarttuvaa laatua.
29.1.2004
Joutuiko maatalousväestö Lipposen ojasta Vanhasen allikkoon.
5.2.2004
Ongelmana on väitetty olevan vanhojen kokoomusarvojen kodin, uskonnon ja isänmaan katoaminen puolueen aatemaailmasta. Kokoomuksen ongelmallinen johtajaongelma lienee kuitenkin se, että kypäräpäisiä pappeja kasvaa nyky-yhteiskunnassa ongelmallisen harvassa.
12.2.2004
Ei työn iloja koskaan ole hirveästi kehuttu. Muistelen sanontaa, jossa duunari väitti, että jos työn tekeminen hauskaa olisi, niin herrathan hommat hoitaisivat.
26.2.2004
Alkaisiko kunnallispolitiikka kiinnostaa suomalaisia, jos siihen käytettävästä ajasta ja vaivasta saisi edes kohtuullista korvausta? Pelkkä aate kun nykymaailmassa on auttamattomasti out.
10.3.2004
Hänen ilmestymisensä uneliaasta tuntemattomuudesta sätkä huulessa rullaluistelevan kokoomusjohtajan perintöprinssiksi sai alkuun ehkä hieman myötätuntoista sympatiaa, mutta kun uneliaisuus vain jatkui jatkumistaan lauantaista toiseen, oli selvää, että kannatusluvut eskari-ikäisten keskuudessa alkoivat laskea.
8.4.2004
Vaikkei kommunismia maailmasta olekaan hävitetty, niin Neuvostoliitto hävitti itse itsensä.
29.4.2004
Todennäköisesti Sixten Korkmanin nimitys Suomen Pankin pääjohtajaksi olisi nostanut Halosen kannatuksen helposti yli 100 prosentin. Ja millä sen olisi maailmalla selittänyt.
13.5.2004
Kaikille suomalaisille oli täysin selvää, että 9.5. vietettiin äitienpäivää, mutta kuinkahan suuri joukko oli selvillä, että sama päivänmäärä oli ”pyhitetty” myös Eurooppa-päivälle.
9.6.2004
Kokoomuksessa ei tulla ilmeisesti koskaan unohtamaan nuoren Kanervan taipuisaa selkärankaa itäiseen ilmansuuntaan, jota taipumusta rähmällään oloksikin on joskus kutsuttu.
17.6.2004
Anneli Jäätteenmäen armonäänet ja Alexander Stubbin asiantuntemus eivät jättäneet mitään arvailujen varaan.
5.7.2004
Kyynisimmin kuntaliitoksiin suhtautuvat ovat väittäneet, että ainoa hyöty kahden köyhän kunnan yhdistymisestä on se, että sen jälkeen on yksi köyhä vähemmän.
22.7.2004
Onko käymässä niin, että kun aika kuluu, ammattiyhdistysliike joutuu sadan vuoden välein neuvottelemaan jäsenilleen uutta lakia jopa kahdeksan tunnin työpäivästä, puhumattakaan muista työehdoista joita jo vuosikymmenten ajan on pidetty itsestäänselvyyksinä – jopa työnantajapuolella?
26.8.2004
Mitään leikkimielistä ei ollut enää siinä, kun Kemppaisen ammunnassa oltiin näkevinään historian siipien havinaa ja sitä verrattiin merkitykseltään Suomussalmen ja Raatteentien tapahtumiin talvisodan aikana.
4.9.2004
Mieleen tulee väkisinkin, että mitä yleisöllä, mutta myös urheilijoita sponsoroivilla yrityksillä on oikeus odottaa urheilijoilta? Minkälaista ja minkä tasoista ammattitaitoa heiltä on lupa vaatia? Voiko jonkun muun alan ammattilainen – vaikkapa putkimies tai maalari – sanoa työsopimusta tehdessään, että teen parhaani ja katsotaan sitten mihin se riittää.
11.9.2004
Maallikon on vaikea ymmärtää, mitä kaikkea niin sanotulla televalvonnalla ja teletunnistetiedoilla saadaan paljastetuksi. Ilmeisen merkittäviä asioita kuitenkin. Sen verran isot jakkarat ovat jo tässä vaiheessa tutisseet ja jopa kaatuneet.
14.10.2004
Siisteydessään ne eivät loukkaa ketään, mutta ei niillä äänestysaktiivisuuttakaan nosteta.
21.10.2004
Elinkeinoelämää on viime aikoina käsitelty julkisessa sanassa yhtä usein kuin Matti Nykäsen elämää. Pääosissa ovat esiintyneet tämän mainitun elämän valtuuskunta (EVA) ja saman elämän keskusliitto (EK).
30.12.2004
Ehkä joulun alla ajatukset askartelivat liikaa odotettavissa olevan kinkun syönnin parissa, koska ajankohtaa edeltäneet tapahtumat alkoivat tuottaa ajatuksentynkää vasta mainittua kinkkua sulatellessa.