*LAINAUKSET

Vuosi 2007

13.12.2007
Yhdenvertaisuus on luonnollisesti yksi tärkeimmistä perusoikeuksista. Se kuitenkin tiedetään, että toiset ovat yhdenvertaisempia kuin toiset.
1.11.2007
Suomessa ei taida onnistua, että ryhmä tai vaikkapa vähän isompikin joukko ihmisiä alkaisi painostaa VR:ää saadakseen tahtonsa läpi Finnairissa. Tämä kannattaa muistaa, kun koplaussuunnitelmia alkaa rakennella.
29.10.2007
Vanhan tarinan mukaan kovin rakentavaa keskustelua ei synny, jos toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä. Kuullun ymmärtämisellä lienee myös merkitystä.
11.10.2007
Moni kokee politiikasta puhumisen niin vieraana, että sitä voisi verrata feminismin puolustamiseen jätkäporukan saunaillassa.
4.10.2007
Pitäisikö ruotsinpyhtääläisten olla solidaarisia ja luopua ydinvoimalan tuomista verotuloista Kemijärven, Kristiinankaupungin, Pyhäjoen, Simon ja Vaalan hyväksi.
25.9.2007
Lapsuudenystäviään paluumuuttaja kotikonnuillaan tuskin tapaa ja jos tapaakin, nämä mitä todennäköisimmin työntelevät rollaattoriaan kylänraitilla.
20.9.2007
Ehkä myös Amerikan-vastaisuus olisi syytä julistaa rasismiin verrattavaksi toiminnaksi. Ei jäisi epäselväksi, mihin suuntaan Suomi tällä kertaa on rähmällään.
6.9.2007
Suomalaiset eivät ole hullaantuneet yleisurheiluun – ainoastaan saavutettuihin mitaleihin.
3.9.2007
Ainoa taho, jota kauppojen nykyinen aukiolosirkus näyttää palvelevan, ammattiyhdistysliike ja sen mahtailuntarve. Kun kaupanalan palkat ovat jääneet hoitamatta, voimaa on osoitettava viikonlopun aukioloja vastustamalla.
18.8.2007
Pääministeri Vanhasen lienee syytä muistaa, että edes täysraittius ei estä vallasta humaltumista.
11.8.2007
Mitä vähemmän ihmisellä on yhteiskunnallista merkitystä, sitä enemmän häntä valvotaan.
1.8.2007
No, Supon päällikkö nyt kuitenkin lähtee ilman sen suurempaa salailua eläkkeelle. Onko syy salaisuuksien salailussa – se jäänee edelleen salaisuudeksi?
19.7.2007
Ajan hammas vähintään näykkii tai sitten puree kunnolla kaikkea olemassa olevaa.
11.7.
Jos joskus jonkun sarjaohjelman ääreen eksynkin, niin yhdestä jaksosta saan yleensä tarpeekseni. Aina ei mielenkiinto riitä edes sen yhden loppuun katsomiseen.
9.7.2007
Jossittelut ovat jossitteluja. Jos lehmällä olisi pyörät, se olisi meijeriauto.
21.6.2007
Vaikka vastuunpakoilua kutsutaan fiksusti jääviydeksi, kysymyksessä ei ole mikään muu kuin pahemman luokan käpykaartilaisuus.
26.5.2007
Kansanedustajan tehtävä on luottamustoimi. Valtavien vaalibudjettien tultua julki, on syytä kysyä, kenen luottamusta kansanedustaja toimessaan ensisijaisesti nauttii, äänestäjien vai rahoittajien?
24.5.2007
Avoimuudesta on viime aikoina puhuttu niin, että voisi olettaa sen merkityksen ehtineen suljetuimpienkin mielten sopukoihin.
18.5.2007
Teletapiksi pukeutuneelta Outi Nyytäjältä näyttäneine solisteineen Ukrainan joukkue sijoittui vasta toiseksi. Toisaalta evät asutkaan vetäneet vertoja Lordin viimevuotisille.
4.5.2007
Partaansa naureskelua riittää, kun järjestelmä pitää huolen, että varallisuusvero ja perintövero poistetaan kokonaan vauraammalta väestönosalta.
13.4.2007
Nyt ajan katsotaan olevan kypsä sille, että mainoskatkojen seuraamisesta voidaan periä maksu. Ehkä tässä onkin perimmäinen syy digiaikaan siirtymiselle.
30.3.2007
Aina kansa uskoo äänestävänsä yksilöitä ja aina puolueet jakavat keskenään valtaa luottohenkilönsä välityksellä. Näin se vaan on.
22.3.2007
Elleivät pyrkimykset tasa-arvotupon aikaansaamiseksi ala pian näkyä naisten tilipussissa, kokoomuksessa saatetaan huomata, että päänsärkyä voidaan käyttää tehokeinona moneen asiaan.
10.3.2007
Katsellessaan ehkä hieman kadehtien islam-uskoista veljeään neljine vaimoineen, länsimainen mies ei aina tule ajatelleeksi, että neljän vaimon ohella muslimimies saa kaupanpäällisiksi myös neljä anoppia.
24.2.2007
Vaikkei pääministerin viidenkympin villitys ole juurikaan lisännyt kiinnostusta politiikan sisältöön, mielenkiinto politiikan tekijöitä kohtaan on kasvanut.
15.2.2007
Meille suomalaisille on aina kelvannut urheilijoiden, taiteilijoiden ja Nokiankin tuoma kunnia maailmalla. Nauttikaamme nyt myös selittelemättä Metsä-Botnian aikaansaamasta maineesta.
8.2.2007
Ellei itärajan takaa suoraan anneta käyttäytymisohjeita, suomalaiset huolestuvat ja menevät kyselemään niiden perään.
1.2.2007
Eräs tuttavani kertoi jostain lukeneensa, että nyttemmin työ on määritelty ihan virallisesti. Taisi olla peräti väitöskirjatasoinen oivallus? Koko ikänsä erilaisia töitä tehneenä hän ei koskaan ole tullut ajatelleeksi, että hankkiessaan itselleen ja perheelleen elantoa on tullut suorittaneeksi ”objektivoitujen prosessien teknistä hallintaa”. Että silleen. Ei mitään pätkätöitä tai paskaduunia.
20.1.2007
Olisiko lokoisampaa paikkaa viettää eläkepäiviään kuin eduskunta? Ja laitoshoitoon tyytyville maksetaan uhrautumisestaan kohtuullista korvaustakin. Tämän kaiken tietänevät muiden muassa sellaiset – eduskuntaan eläkepäiviä viettämään pyrkivät – konkarit, kuten Claes Andersson Ja Jacob Söderman.
11.1.2007
Tasavallan turvallisuus ei välttämättä ole parhaissa mahdollisissa käsissä, jos siitä vastaavat epätoivoisesti uutta parisuhdetta hakevat, eronneet, keski-ikäiset miehet.
9.1.2007
Jos Jäätteenmäellä oma poliittinen muisti pätkii, kansalaisilla ei. Armosta suomalaiset kovia kokeneen Anneli-rukan Euroopan parlamenttiin äänestivät.