Liikenne,  Omat kokemukset

Läheltä piti -tilanteita

En tiedä, onko pelkkää tietämättömyyttä vai laskettaneeko se yleissivistyksen puutteeksi, kun tämän kirjoittaja ei tiedä mikä on Pokemon. Vielä vähemmän ymmärrän sitä, mitä tarkoittaa Pokemon-hahmojen bongailu ja / tai “metsästys”, joka mitä ilmeisimmin tarkoittaa, että kysymyksessä on jonkinlainen muotiharrastus, jossa nykynuoriso juoksentelee silmittömästi ja henkensä kaupalla liikenteen seassa ajoradoilla. Vastuuntuntoiset ihmiset ovat kesän koittaessa varoitelleet autoilijoita liikenteessä lomafiiliksissä törmäilevistä koululaisista, mutta kun alkuviikosta autoni eteen ajoradalle täysin ennalta arvaamattomasti törmäsi kolme keskenkasvuista pojanviikaria, jotka keskittyneenä ja lainkaan ympäristöään havainnoimatta kaikki tuijottivat omia kännyköitään ilman, että kukaan heistä olisi suonut pienintäkään huomiota tiellä kulkeviin autoihin, vaikka juoksivat suoraan ajoradalle. Siinä oli yliajo todella lähellä.

Vasta jälkeenpäin tajusin, että tässä nyt varmaan oli menossa se Pokemon-metsästys, josta tiedotusvälineet ovat kertoneet suuren maailman harrasteena. Kuten todettu, itse en ymmärrä koko pelistä – tai mikä muotiharrastus onkaan – yhtään mitään, mutta sen verran mainittu kokemus lisäsi oivallusta, että olipa muoti-ilmiö mikä tahansa, mistään leikin asiasta ei ole kysymys. Siinä asian harrastajan hengenlähtö on lähellä, kun asianomainen juoksentelee autojen seassa ajoradalla pelkästään kännykkäänsä tuijottaen.

Aihepiiriin liittyen, sattui silmään joku artikkeli, missä kehotettiin mainittuja Pokemon-metsästäjiä lähtemään ihan oikeaan metsään metsästämään marjoja ja sieniä. Siellä kun voi liikkua turvassa liikenteeltä ja saaliiksi löytyy ihan konkreettista tuotetta pelkkien virtuaalikokemusten sijaan.

Monet vanhemmat ovat ehkä yhtä tietämättömiä näistä virtuaalipeleistä, kuin ylle merkitty. Sen verran kannattaisi kuitenkin valvoa jälkikasvunsa tekemisiä, ettei jonain päivänä tule yllätyksiä eteen. Siinä isin ja äidin kullannuppujen henkiriepu ei paljon paina, kun juoksentelee yllättäen ja ennalta arvaamattomasti suoraan auton eteen. Aina ei voi luottaa siihen, että tilanteesta selviää läheltä piti -seurauksella.

Comments Off on Läheltä piti -tilanteita